Drinkkirobotti 4.0

Toukokuussa 2016 valmistui TTY:n historian uusin versio drinkkirobotista. Juomien kaatajana toimii ABB:n IRB 1200 -robotti. Drinkkirobotti 4 on edeltäjiään helpompi kuljettaa paikasta toiseen keikoille modulaarisen ja keveän rakenteen ansiosta. Se on varusteltu huippumodernilla Robotiq:n 3-sormisella tarttujalla, joka mahdollistaa erimuotoisten pullojen käsittelyn tai esimerkiksi “Pinch” -otteella skumppalasiin tarttumisen ja kilistämisen tilaajan kanssa!

Drinkkien tilaus onnistuu webkäyttöliittymästä esimerkiksi tabletilta tai tilaajan omalta kännykältä. Tilaukset asettuvat jonoon ja yhdessä erässä robotti pystyy kaatamaan maksimissaan neljä juomaa. Neljä kahden komponentin juomaa valmistuu noin minuuttiin. Drinkkien lisäksi robotti pystyy kaatamaan myös skumppaa tai muuta kuplivaa shampanjalaseihin.

Taustalla pyörivään ohjelmaan on käytetty huomattavasti työtä. Robotille syötetään ennen keikkaa juomareseptit, jonka jälkeen robotti osaa hakea pullohyllystä oikeat pullot drinkkejä varten. Robotin käyttöliittymä pyörii drinkkirobotin omassa salasanalla turvatussa lähiverkossa. Tilaukset voidaan siis hoitaa tarvittaessa myös ainoastaan yhdeltä tabletilta.

Drinkkirobotti 4.0 on lähtenyt ansaitulle eläkkeelle seuraaviin tehtäviin, ja korvaajaksi on astunut Yaskawa Finland Oy:n HC-10 kobotilla tehty Drinkkirobotti 5.0

Katso esittelyvideo:

Kuvia

Projektin sponsorit ja yhteistyökumppanit