Morjesta uudet Fuksit!

Se olisi sitten taas syksy ja uusi harrastevuosi! Hetkinen, pitäisikö tässä keritä opiskelemaankin? Edellisen kevään fuksina ajattelin kirjoittaa postauksen siitä, kuka olen ja miten ajauduin Pullonkaulan toimintaan sekä miksi sinunkin pitäisi liittyä.

Kuka on Mikko “Mike Thunder” Ukkonen?

Skippaa tämä osio suosiolla, jos sua ei kiinnosta pätkääkään kuka helkkari tässä kirjoituksessa avautuu.

Taustaa

Kuka: Mike
Ikä: Vuosimallia 95
Koulutus: Ammattilukio, ammatiltani olen siis rakennusmies, vanhana vitsinä ammattikoulusta yliopistoon.
Harrastukset: Moottoripyöräily, partio, valokuvaus, melonta, reserviläistoiminta sekä uusimpina kiipeily ja veneily.
Perhe: Rakas vaimokkeeni Hanna sekä koiramme Peppi
Syntynyt: No Tampereella tiätty
Asuu: Linnainmaalla

Aloitin opiskelun virallisesti TTY:llä vuosi sitten syksyllä, käytännössä kuitenkin vasta tammikuussa, sillä olin firmalla töissä joulukuun loppuun. Olin kuullut Drinkkirobotista ja hakenut tietoa TTY:n kerhoista netistä jo etukäteen. Tiesin siis noinniinkuin paperilla, mitä harrastemahdollisuuksia koululta löytyy.

Minulla on ollut aina pakottava tarve tunkkailla ja olen iloinnut, kun olen saanut käsilläni jotain aikaiseksi. Oli kysessää sitten vm. 76 ilmaiseksi saatu toimimaton perämoottori tai 14 v. ostamani Suzuki PV (jonka omistan vieläkin) tai huoneistoremontti.

Tiesin, että nyt minua kiinnostaa automaatio, tarkemmin robotit, yhteistyörobotit ja niiden mahdollisuudet parantaa tuotantolinjastoja sekä ihmisten arkea eli palvelurobotiikka. Pullonkaula oli siis minulle loistava kerho, ainakin esitietojeni perusteella. No, osoittautuihan se loistavaksi kerhoksi omakohtaisen kokemuksenkin perusteella viime kevään aikana.

 

Ensimmäinen viikkoni TTY:llä

Nytkö se koulu alkaa? No, alkoihan se jo syksyllä orientaatioviikolla. Ehdin onneksi jo silloin tutustumaan fuksiryhmääni, kiltaani ja kouluun. Nyt oli aika tutustua Pullonkaulaan! Sekä opiskella…

Muistaakseni toisena päivänä 3. periodilla, kävelin Pullonkaulan kerhohuoneelle ja sieltä löysin sihteerimme Burrin. Kerroin hänelle, että minua kiinnostaa robotiikka ja että olen uunituore fuksi. Liityin kerhoon ja Burri kertoi minulle hieman kerhon toiminnasta ja esitteli kerhohuoneella olevat projektit. Hän vinkkasi, että ylihuomenna on hallituksen vuoden ensimmäinen kokous, jossa valittaisiin toimihenkilöt ja paljon jäsenistöä olisi paikalla. Päätin mennä kokoukseen mukaan.

Urani Pullonkaulalaisena alkoi

Hallituksen kokouksessa, johon on muuten kaikki toiminnasta kiinnostuneet ovat tervetulleita, avasin suuni ja kappas, minut valittiin robotoimariksi! Robottia pääsin operoimaan seuraavana päivänä robottivastaavan opastuksella. Seuraavilla viikoilla sain ohjeita robotin ohjelmoimisesta ja koodasin ensimmäisen oman kömpelön rutiinin:

Kynnys liittymiseen on matala!

Pullonkaulaan liittymisen ei pitäisi olla kenellekkään maailmaa mullistava päätös. Jokainen on tervetullut kerhon toimintaan mukaan, riippumatta tiedoista, taidoista, vuosikurssista tai mistään muustakaan tekijästä. Liittymiselläsi et sitoudu oikeastaan mihinkään. Saat vain huikean mahdollisuuden päästä projekteihin mukaan tai kehittää täysin uuden projektin kerhon tarjoamissa puitteissa. Tietoa ja apua projektillesi saat varmasti!

Mikäli tiedät jo, että haluat olla mukana jossain tietyssä projektissa, muttet uskalla mainita asiasta koska pelkäät, ettet ehdikkään muihin fuksivuoden rientoihin mukaan, älä huoli. Jokainen osallistuu valitsemallaan panostuksella projekteihin, jotkut esimerkiksi käyvät vain auttamassa robotin roudaamisessa, toiset taas asuvat kerholla ja tunkkaavat yötä päivää. Ääripäitä löytyy, ja sinulle juuri oikea rooli löytyy varmasti.

Huumorista on hyötyä

Pullonkaulasta löytyy persoonia laidasta laitaan. Kun nimeltämainitsematon Anakonda tunkkaa, voit kuulla ristukset kaikuvan pitkin sähkötalon käytäviä ja olla varma että nyt syntyy jotain heti, lujaa, kovaa ja rumaa! Mutta yleensä toimivaa, hiotaan sitten jos 5 mm teräs olikin liian painavaa… Toisaalta jonkun on oltava järjenkin ääni, miettiä tarkasti vaihtoehdot, huolehtia asioiden ulkonäöllisestä siisteydestä ja miettiä vielä kerran, miten asia tulisi tehdä.

Ristiriitoja ja väittelyitä kuulee jatkuvasti kerhiksellä. Toisaalta se on rikkaus, saadaan kaikki mahdolliset vaihtoehdot keskusteltua. Lisäksi väittely, projektit ja persoonat kasvattavat meitä kaikkia ihmisinä ja johtajina. Taidoista, joita saa Pullonkaulan projekteissa, kontakteista puhumattakaan on varmasti suuri etu työelämässä.

Tosissaan muttei vakavissaan

Meillä Pullonkaulalaisilla on hyvä yhteishenki, väki on usein motivoitunutta ja suhtautuu projekteihin riittävällä vakavuudella. Niin projekteja saadaan eteenpäin. Huumorikin, joskus jopa liiankin räväkkä on arkipäivää kerhiksellä. Projektien lisäksi nautimme virvokkeista yhdessä, katsomme tykiltä jääkiekkoa ja eksymme Dorkaan tai muuhun yhtä laaduttomaan keskustan kuppilaan.

Lopuksi

Toivotan kaikki uudet jäsenet tervetulleiksi kerhoon! Jos edes harkitset liittymistä, liity! Olit sitten fuksi tai teekkari.

-Thunder

Ps. allekirjoittanut ei osaa kirjoittaa, eikä oikeastaan mitään muutakaan, joten pahoitteluni kaikista virheistä.