Category Archives: Projektit

Pullonkaulan projektit

Kerhomme rinnastetaan usein monenlaisiin projekteihin. Meidät tunnetaankin parhaiten meidän Drinkkirobotti-projektin eri versioista. Kyseisen robotin lisäksi kerholla on monipuolisesti erilaisia opiskelijavoimin pyöriviä projekteja kehitteillä tälläkin hetkellä! Valitse siis sinua kiinnostava projekti ja lue lisää siitä, kuinka voit tulla mukaan.

Mikäli opiskelija ei onnistu löytämään alta kiinnostavaa projektia, voi hän ehdottaa meille uutta! Kerhomme tukee aktiivisesti opiskelijoiden omia projekteja tarjoamalla työtilat ja työkalut erinäiseen kötöstelyyn. Ja otamme myös vastaan ideoita uusista projekteista. Tule siis kerhohuoneelle rohkeasti ehdottamaan omaa ideaasi, siitähän saattaisi tulla seuraava hittituote!

Suurialainen

Pullonkaulalla 3D-tiimin aktiivisin projekti on suurialainen 3D-tulostin, jonka tavoiteltu tulostustilavuus on (L x P x K) 72cm x 42cm x 40cm. Alunperin tulostin oli tarkoitus rakentaa vanhaan laserleikkurin runkoon, mutta se ei täyttänyt 3D-tiimin laatuvaatimuksia.

Continue reading

Nd:Yag merkkauslaser

Pullonkaula siirtyi laseraikaan 2015 syksyllä. Kerhomme sai omaksi NWL Mistral merkkisen Nd:Yag merkkauslaserin Kari-Finn Oy:lta. Laite vaatii vain pientä kunnostusta ja se tulee tarjoamaan antoisia tutkimusmahdollisuuksia.

Drinkkirobotti 4.0

Toukokuussa 2016 valmistui TTY:n historian uusin versio drinkkirobotista. Juomien kaatajana toimii ABB:n IRB 1200 -robotti. Drinkkirobotti 4 on edeltäjiään helpompi kuljettaa paikasta toiseen keikoille modulaarisen ja keveän rakenteen ansiosta. Se on varusteltu huippumodernilla Robotiq:n 3-sormisella tarttujalla, joka mahdollistaa erimuotoisten pullojen käsittelyn tai esimerkiksi “Pinch” -otteella skumppalasiin tarttumisen ja kilistämisen tilaajan kanssa! Continue reading Drinkkirobotti 4.0