Vuosi vaihtuu ja meno muuttuu

Vuosikymmen vaihtuu, joten moni taas kerran miettii mitä elämällään tekee. Itselleni tarjoutui onneksi enemmän kuin tarpeeksi tekemistä Yliopistomme monipuolisimmassa kerhossa Rahastonhoitajan sekä varapuheenjohtajan tehtävissä.

Vuosi 2020 tuo suuria muutoksia rakkaalle ammattiainekerholle muuton muodossa. Pullonkaula Ry joutuu yliopiston muiden toimijoiden tieltä väistymään huomattavasti syrjemmässä oleviin tiloihin. kompensaationa saamme onneksi huomattavasti suuremmat tilat käyttöömme. Lisätilalle on jo paljon suunnitelmia, jotka vaihtelevat suuremmista oleskelutiloista aina uusien projektien aloittamiseen (tästä tarkemmin joskus myöhemmin). Muutto tuo kerholle uusia haasteita näkyvyyden osalta, mutta samalla antaa mahdollisuuksia uuden kokeiluun ja suurempaan toimintaan.

Omana määränpäänäni on tehdä kerhosta kenelle tahansa sopiva, työelämää sekä omia opintoja hyödyttävä kerho, jossa jatkuvasti työstetään opiskelijoille mielenkiintoisten projektien parissa. Tämän saavuttamiseen tarvitsen tietenkin apua ja onnekseni muut hallituslaiset ovat myös valmiita kehittymään ja kehittämään. Hallituksen lisäksi kerho kuitenkin tarvitsee menestyäkseen toimarijoukon, joka on motivoitunut antamaan kerholle aikaansa, ideoitansa sekä osaamistaan.

Miksi tämä kaikki sitten pitäisi kiinnostaa sinua?

Pullonkaula ry pyrkii edistämään jäsentensä osaamista alalla, jonka laajan sateenvarjon alle mahtuu 3d-tulostustekniikka, robotiikka sekä sulautetut järjestelmät. Olemme siis kaikille opiskelijoille sopiva harrastusvaihtoehto pelkästään siitä syystä, että robotiikka on etenkin tulevaisuudessa lähes kaikilla aloilla yhdistävä tarpeellinen osaamisen alue. Löytyi kiinnostusta sitten koodaamisesta, elektroniikasta, materiaaleista, automaatiosta, viestinnästä tai vaikka robotiikan etiikasta, Pullonkaula tarjoaa mahdollisuuksia kehittää itseään ja kehittyä aktiivisessa porukassa.

Entä jos en osaa mitään?

Osaamisen puute ei ole este. Päinvastoin se on yksi syy lisää liittyä toimintaan! Pullonkaulalla ei katsota kieroon, jos koodaus on vierasta, jos et tiedä mitä kobotti tarkoittaa tai jos et ole koskaan 3d-tulostimeen koskenut. Osaaminen voidaan opettaa ja Pullonkaulalla on jatkuvasti enemmän mahdollisuuksia oppia muiden opiskelijoiden kanssa. Tästä esimerkkinä vielä tämän vuoden puolella järjestettävä telegram bot workshop, jossa kouluttajana toimii Pullonkaulan pitkäaikainen jäsen!

Älkää siis turhaan pelätkö toimarihakemuksen täyttämistä. Toimaripesteissä ei oleteta mitään osaamista ja jokaista toimaria ohjeistaa ja opastaa kokeneempi hallituksen jäsen. Toimaripesteissä et joudu piinapenkkiin, jos sattuu virheitä. Saat vaan paljon paremman mahdollisuuden olla ohjatusti mukana kerhon toiminnassa sekä vaikuttaa kerhon tulevaisuuteen.

Elikkäs, tervetuloa jokainen uusi ja vanha tekijä uuden Pullonkaulan toimariksi! Ja jos et tämän pitkän sepityksen jälkeenkään uskalla hakea tai jäi kysyttävää, voi allekirjoittaneelta kysyä mitä vain kerhoon liittyvää.

Ja tästä klikkaamalla pestihakemusta täyttämään! https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=r0Rp-nzM2EyRVMARMnmJEOtekQvArVpLkHIYd0J9V_ZUOFBKMFJJRENGWllUUkRaWk1HQ1o4WEFaTCQlQCN0PWcu

Hyvää ja menestyksekästä uutta vuotta toivottaen,

Eero Länsipuro, varapuheenjohtaja/rahastonhoitaja