Uudet tilat, uudet projektit

Pullonkaula ry on sanonut hyvästinsä hyvin palvelleelle kerhohuoneelle Sähkötalossa ja on siirtynyt uuteen aikakauteen Päärakennuksen kellarissa (PB004). Edessä on totuttelua niin uusiin naapureihin, uusiin kasvoihin sekä uusiin projekteihin.

Pullonkaula koki viime vuosien suurimman muutoksensa tammikuun alussa, kun kerhotilat siirtyivät ja talo vaihtui Sähkötalosta Päärakennukseen (tilaan PB004). Muuton hoitivat Pullonkaulan uusi hallitus sekä mukavan suuri joukko vapaaehtoisia aktiivisia jäseniä. Uudelle kerholle tuotiin kaikki tutut projektit ja huonekalut vanhalta kerhohuoneelta, sekä monelle tuntemattomia komponentteja sekä tunkkausvälineitä kerhon varastotilasta.

Sama kerho, uudet järjestelyt

Pullonkaula ry pitää kiinni vanhoista hyvistä toimintatavoista. Toisin sanoen niin jäsenet kuin ei-jäsenet ovat aina tervetulleita kerhotiloihin. Tiloja pyrkivät toimarit sekä hallituksen jäsenet pitämään auki omien henkilökohtaisten aikataulujensa niin salliessa arkipäivinä normaaleina opiskeluaikoina. Aukiolon tarkastusta pyritään helpottamaan telegram-boteilla. Esimerkiksi valobotilta voi milloin vain kysyä, ovatko kerholla valot päällä. Uudet tilat ovat tuoneet Pullonkaulan varsinaiset tilat sekä varaston yhteen, ja mukaan on saatu paljon uutta tavaraa, joiden avulla pyritään käynnistämään uusia projekteja, kuten interaktiivinen pelipöytä ja konenäköä hyödyntävä bp-robotti.

Kehitystä…

Uusissa tiloissa pyritään nostamaan Pullonkaula uudelle tasolle. Tästä hyvä esimerkki on kerhon jakaminen selkeästi eri alueisiin: Haluatko työstää drinkkirobottia tai omia projekteja? Sitä varten kerhon “eteinen” on muunnettu tunkkaustilaksi, josta löydät työvälineet mihin vain projektiin. Haluatko työstää laskutehtäviä tai harkkatyötä? Sitä varten kerholla löytyy nyt työtila, jossa on ylimääräisiä näyttöjä läppäreitä varten, jotta työnteko olisi tehokkaampaa. Entä jos vaan haluat nauttia kahvia tai oleskella ystävien kanssa? Sitä varten olemme luoneet Pullonkaula loungen, josta löytyy baarijakkaroita, keittiö, sohvia sekä suuri televisio.

Tulkaa siis rohkeasti tutustumaan uusiin tiloihin päärakennuksen kellariin!!

Eero Länsipuro, varapuheenjohtaja/rahastonhoitaja

Pullonkaula lounge – eli uudet oleskelutilat!