Drinkkirobotti 3

Suomen Robotiikkayhdistyksen Drinkkirobotti

Drinkkirobotin taru alkoi vuonna 2002 Suomen Robotiikkayhdistyksen juhliessa 20-vuotista taivaltaan. Silloin Drinkkirobotin ensimmäinen versio palveli juhlavieraita ja muita risteilyllä olleita Siljan laivoilla. Myöhemmin Drinkkirobotti esiintyi muutamissa yritysten tilaisuuksissa ja messuilla herättäen ansaittua kiinnostusta.

Keväällä 2004 Suomen Robotiikkayhdistys aloitti palvelurobotiikkaan keskittyvän projektin nimeltään ‘Teollisuusrobotti kohtaa kuluttajan’. Osana sitä Drinkkirobotista rakennettiin kesän ja alkusyksyn 2004 aikana uusi versio: Drinkkirobotti2. Se esiintyi ensimmäisen kerran julkisuudessa Jyväskylän Tekniikka-messuilla lokakuussa 2004 ja messuvieraiden ja median kiinnostus oli taattu.

Vuonna 2012 valmistui drinkkirobotin kolmas versio. Drinkkirobotti 3 kaataa yhden drinkin 32 sekunnissa, mikä on huomattavasti nopeampi valmistusaika kuin edellisillä malleilla. Pääidea Drinkkirobotti 3:ssa on drinkkien kaato liikkuvalta liukuhihnalta, mikä lisää käyttäjän ja robotin interaktiivisuutta sekä tekee juoman valmistumisen seuraamisen hauskaksi.

Juomat

Tarjoiltavat juomat sovitetaan vuokraajan toiveiden mukaan. Juomat kaadetaan kahdesta komponentista. Esimerkiksi Screwdriver ja Vodka Cranberry ovat perinteisiä vaihtoehtoja. Myös erilaiset liköörisekoitukset ovat mahdollisia.